vikande tandkött: orsaker, behandling, kirurgi, och förhindrande

Oral Health Trends

Tandköttsrecession är den process i vilken kanten av tandköttet som omger tänderna slits bort, eller drar tillbaka, utsätta mer av tanden, eller tanden s rot. När tandköttet recession inträffar “fickor” eller luckor form mellan tänderna och tandköttet, vilket gör det lätt för sjukdomsframkallande bakterier att bygga upp. Om den lämnas obehandlad kan stödjevävnad och ben strukturer i tänderna skadas allvarligt, och i slutändan kan leda till tandlossning.

Genom Serusha Govende; Ryktet: Använda vissa tandkrämer och munvatten kan återföds ständigt förlorade tand Ename; Du vet att nyckeln till ett stort leende är att hålla dina pärlvita tänder i toppklass form. Det bästa sättet att göra det? Genom att ta väl hand om din tandemaljen. Emalj är det tunna yttre höljet av tänder som skyddar de känsliga vävnaderna inuti. En livstid av chomping och smuttar kan färga, chip och bära bort att täcka, men – och när det händer, dina tänder blivit mycket …

Gum recession är inte något du vill ignorera. Om du tror att tandköttet drar sig tillbaka, beställa tid hos din tandläkare. Det finns behandlingar som kan reparera tandköttet och förhindra ytterligare skador.

Det finns ett antal faktorer som kan orsaka tandköttet avta, inklusive

Periodontala sjukdomar. Dessa är bakteriella infektioner tuggummi som förstör tandköttet och stödjande ben som håller tänderna på plats. Tandköttssjukdomar är den främsta orsaken till tandköttsrecession.

Dina gener. Vissa människor kan vara mer mottagliga för sjukdomar i tandköttet. Faktum är att studier visar att 30% av befolkningen kan vara predisponerade för sjukdomar i tandköttet, oavsett hur väl de tar hand om sina tänder.

Aggressiv tandborstning. Om du borstar tänderna för hårt eller på fel sätt, kan det leda till att emaljen på tänderna att bära bort och tandköttet avta.

Otillräcklig tandvård. Otillräcklig tandborstning, tandtråd och skölja med antibakteriella munvatten gör det enkelt för plack att bli tandsten (tandsten) – en hård substans som bygger på och mellan tänderna och kan endast tas bort av en professionell tandrengöring. Det kan leda till tandköttsrecession.

Hormonella förändringar. Fluktuationer i kvinnliga hormonnivåer under en kvinnas livstid, såsom i puberteten, graviditet och klimakteriet, kan göra tandköttet mer känsliga och mer sårbara för tuggummi recession.

Du \ ‘ll hitta tips och tricks samt de senaste nyheterna och forskning om oral hälsa.

Du är för närvarande

Endast 18,5% av många människor i världen tandtråd aldrig. Du miste om ett enkelt sätt att göra en stor skillnad i hälsa munnen. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Floss bort mat fastnat mellan tänderna och tar bort filmen av bakterier som bildar det innan det vänder sig till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), håligheter och tandlossning. Prova tandtråd bara en tand för att komma igång.

Du är en av 31% av många människor i världen som inte tandtråd dagligen. Du miste om ett enkelt sätt att göra en stor skillnad i hälsa munnen. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Sikta på 3 dagar!

Du är en av 31% av många människor i världen som inte tandtråd dagligen, men du är väl på väg att göra en positiv inverkan på tänderna och tandköttet. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Sikta på alla 7 dagar!

Endast 50,5% av många människor i världen tandtråd dagligen, och bra för dig att du är en av dem! Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Grattis på din god munhälsa vana!

Du hittar tips och tricks samt de senaste nyheterna och forskning om oral hälsa.

KÄLLOR

Dental Association, friska människor 2010