sticksår-home behandling

Smärre sticksår ​​kan behandlas effektivt hemma. Om du inte har en ökad risk för infektion, behöver du inte andra skador, och du behöver inte en stelkrampsspruta eller behandling av en läkare, kan du behandla en punktering sår hemma. Hem behandling kan förhindra infektion och främja läkning.

Se till det föremål som orsakar såret inte är fortfarande i såret. Kontrollera att se om objektet är intakt och en bit har inte brutit i såret; Försök att ta bort objektet som orsakade såret om det är litet och du kan se den. Om du har en flisa, prova att använda tejp innan du använder rena pincett eller en nål. Enkelt uttryckt bandet över stickorna och dra bort tejpen. Splinter håller vanligtvis till bandet och tas bort smärtfritt och enkelt. Var försiktig, och inte driva föremålet längre in i såret. Inte väta splitterskydd.

Låt såret att blöda fritt i upp till 5 minuter för att rengöra sig själv, om det inte har varit en hel del blodförlust eller blod sprutar ut ur såret; Stoppa blödningen med direkt tryck på såret.

När du har stoppat blödningen, kontrollera dina symptom för att avgöra om och när du behöver se din läkare.

Rengöra såret så snart som möjligt för att minska risken för infektion, ärrbildning, och tatuering av huden från smuts kvar i såret. (Om smuts eller annat skräp inte avlägsnas från en sår, kommer den nya huden att läka över den. Smutsen kan därefter ses genom huden och kan se ut som en tatuering.)

Pollental, behandling tips, och mycket mer.

Det är inget att nysa på.

Tvätta såret under 5 minuter med stora mängder kallt vatten och tvål (mild diskmedel, såsom Ivory, fungerar bra). Vissa receptfria produkter finns tillgängliga för sår rengöring som bedöva området så rengöring inte gör ont så mycket. Var noga med att läsa etiketten för korrekt användning; Använd inte tvättsprit, väteperoxid, jod, eller mercurochrome, som kan skada vävnaden och långsam läkning.