Snabba tips: att minska stressen i omvårdnad-igång

Att ta hand om en familjemedlem eller vän som har ett funktionshinder eller en kronisk sjukdom kan vara givande. Men det är också krävande. En av nycklarna till att bli en framgångsrik vårdgivare är att hantera stress genom att söka stöd och ta hand om sig själv. Hantera stress är särskilt viktigt för en vårdgivare, eftersom stress kan försvaga hans eller hennes immunförsvar. Ett svagt immunförsvar gör vårdgivare mer sannolikt att bli sjuk.

Av Cody Lyo; Telefoner ringer undan, ser ditt skrivbord som en brandrisk och datorskärmen bara låta du vet att du har ny e-post. Från ingenstans kommer din chef att be dig om att Excel-dokument han ville att du skulle kompilera. Plötsligt du grips av rädsla som ni minns frågan från den söta-prata-mänskliga resurser person i dagar innan du landade denna nya jobb: “Hur är din multitasking färdigheter €;? Ryktet: Människor som flera saker är mer productiv; Fakta är …

Be familjemedlemmar för att få hjälp. Inkludera dem i omvårdnads beslut; Dela uppgifterna. Gör en lista över vecko uppgifter, och dela listan med din familj. Be om hjälp med shopping, storstädning och ärenden. Du behöver inte göra allt arbete på egen hand; Bo inblandade. Gör tid för sociala aktiviteter och vänner, även om det är bara ett telefonsamtal eller kaffe under veckan; Gå med i en vårdgivare stödgrupp. Att träffa andra vårdgivare hjälper du vet att du är inte ensam. Och det ger dig en chans att prata om din oro och bekymmer med andra som förstår; Hitta avlösning. Avlastnings tjänster ger någon som kan bo med din familjemedlem medan du komma undan för ett par timmar eller dagar. Tid borta kan hjälpa dig att hantera din stress och vara en bättre vaktmästare; Slå upp vårdgivare resurser i samhället. Sjukhus, kyrkor och andra grupper kan ge transport eller andra tjänster som stöder omvårdnad uppgifter. Du kan minska stressen genom att planera framåt så att du vet vem du ska ringa när du behöver extra hjälp.

Sätt din egen hälsa först. Var noga med att planera och gå till din läkarkontroller; Ät en hälsosam kost och få tillräckligt med sömn. Att ta hand om dig själv kommer att hjälpa dig att hantera stressiga situationer; Få regelbunden motion. Även en 10-minuters promenad kan lindra stress; Ta ett andetag. Försök att minska stressen tekniker som djupandning och meditation; Ta en paus. Det är viktigt att ta ledigt från omvårdnads då och då. Spendera lite tid att göra saker du tycker om eller om saker i ditt eget liv som behöver uppmärksammas.