sluta röka: frestelser och begär – ämne översikt

Det bästa sättet att hantera en stark frestelsen att röka är att snabbt ta bort dig själv från den situation som orsakar frestelsen. Oroa dig inte om “hur det kommer att se” om du lämnar ett parti, bröllopsfest, eller offentlig funktion för att undvika frestelsen att röka. Du har en viktig anledning till att lämna.

Obs: Separata PDQ sammanfattningar på lungcancer Screening, småcellig lungcancer behandling, icke-småcellig lungcancer behandling, och cigarettrökning: Hälsorisker och hur man sluta finns också; Vem är i riskzonen; Lungcancer risk är till stor del en funktion av äldre i kombination med omfattande rökning historia. Lungcancer är vanligare hos män än kvinnor och i de lägre socioekonomisk status. Mönster av lungcancer enligt demografiska egenskaper tenderar att vara starkt …

När du är frestad eller har ett starkt behov av att röka

Gör något annorlunda; Om dricka alkohol lockar dig att röka, välja en alkoholfri dryck; Ring en vän för att få stöd; Börja röra. Ta en promenad eller joggingtur; Öva avslappningstekniker. Se ämnet Stress Management för några avslappningstekniker; Ockupera händerna. Försök stickning, läsning eller arbetar ett pussel, Ta ett varmt bad eller dusch.

Försök att hålla sig borta från platser där cigaretter är lätt tillgängliga; Påminn dig själv hur svårt det var att sluta på första plats och allt arbete ni lagt i hittills. Vill du kasta bort det; Ge dig själv tid att låta lusten passera. Säg till dig själv du kommer att vänta 20 minuter och se om lusten finns kvar; Tänk om fördelarna med att inte röka, såsom hälsa, stolthet och renlighet; Tänk om de negativa effekterna av rökning, såsom skada din familj, gula tänder, och andnöd, Föreställ omedelbara skadliga effekterna av rökning. Bild röken kommer in i lungorna och lämnar aska och tjära i lungorna. Bild skadliga kemikalier in blodet; Säg till dig själv att du verkligen inte vill röka; Säg till dig själv att du bara behöver hålla från att röka en dag i taget; Tänk dig själv fira din första hela året utan att röka.