Skollunchpaket

Tack vare Jamie Oliver, har skolan middagar haft en radikal översyn. Men hur är det lunchlådor Vi packar för våra barn?

Det är lika viktigt att se till matlådan ditt barn tar till skolan föreskrivs hälsosam och balanserad en lunch som vad de skulle äta hemma.

Detta betyder massor av livsmedel som innehåller de näringsämnen som barnen behöver, och färre livsmedel som innehåller mycket socker och mättat fett.

Läs mer om de hälsosamma livsmedel grunderna i mat och kost.

Förbereda ditt barns matlåda

En balanserad matsäck bör innehålla

Stärkelserika livsmedel är en bra källa av energi och bör göra upp en tredjedel av lunchlådan. Men låt inte det blir tråkigt.

I stället för smörgåsar, ge barnen bagels, pitabröd, wraps och baguetter. Använd brun, fullkorns eller seedade bröd, inte vitt bröd.

Få idéer för sunda stärkelserika livsmedel.

Barn gillar ofta mat de kan äta med sina fingrar, så hacka upp råa grönsaker som morötter eller peppar och ge dem hummus eller färskost att doppa planteras in.

Grissini och fullkorns kex är bra plockmat som kan spridas med låg fetthalt mjukost eller ätas med sänkt fetthalt cheddar och pickles.

Låg fetthalt mellanmål för barn

Byt chokladkakor och kakor med färsk frukt. Variera frukt varje dag och få dem att prova nya saker, såsom kiwi eller melon.

Osaltade nötter är ett bra mellanmål mat för barn att ha hemma, men det är bäst att lämna dem ur ditt barns matsäck. Många skolor förbjuda nötter för att skydda elever med en mutter allergi.

Du kan också göra upp en god fruktsallad. Vara uppfinningsrik och uppmuntra dina barn när de försöker något nytt.

Observera att torkad frukt inte längre rekommenderas som en mellan-måltid mellanmål eftersom det är hög i socker och kan vara dåligt för tänderna.

Här finns fler idéer om hälsosam mat swappar.

Göra hälsosammare livsmedel

Det kan ta ett tag för dina barn att vänja sig vid en friskare matlåda. Men det kommer att vara värt det för deras hälsa, så fortsätta att försöka.

Du kan hjälpa till genom att äta ett bredare utbud av livsmedel hemma som en familj. För idéer om hur man införa mer frukt och grönsaker i din familjs kost, läsa fem per dag och din familj.

Läsa stormarknad livsmedelsmärkningen kan hjälpa dig att köpa hälsosammare livsmedel för ditt barns lunch och familj måltider. Läs mer i mat och etiketter.

Spara choklad och kakor för tillfälliga godsaker. Kom ihåg att berömma ditt barn när de har försökt något nytt att visa din uppmuntran.

Du hittar massor av idéer för friska luncher på: friska lunchbox idéer.

16/01 /

16/01 /

Barnens mat

tjänster

Plats

Få nya socker Smart appen och gå med idag gratis kuponger, recept och Sugar Smarta idéer för din familj.

Friska receptidéer för måltider med låg fetthalt, mättat fett, socker och salt, men hög i smak

Matlagning för en familj, inklusive en noga eater eller två? Kolla in dessa tips och hjälpa dina barn omfamna frukt och grönsaker

Om du vill få balansen i din kost rätt, använder Eatwell Guide. Det visar hur mycket du ska äta från varje matgrupp

Information om barns hälsa, inklusive hälsosam kost, kondition, sexualundervisning och examen stressen

Tjänster nära dig

Låt oss få Sugar Smart!

hälsosamma recept

5 per dag och din familj

Den Eatwell guide

 6-15