sjukgymnastik för ditt knä: övningar, styrketräning, tiotals, och mer

Har du skadat knät eller opereras? Eller är du ömmande och stela på grund av artrit? Hursomhelst, kanske du känner som det sista du bör göra är att komma på fötterna och flytta gemensamma runt. Men ofta sjukgymnastik (PT) är bara behandlingen din läkare föreslår att hjälpa dig att få din styrka tillbaka och sätta dig på vägen till återhämtning.

Sträcker och motion; Is och hea; Ultraljud massag; Elektrisk nerv eller muskelstimulering

Var man ska börja, Det är dags att börja tänka på dig själv som en vårdare när följande typer av händelser Occu; Ett stort hälsoproblem, eller en samling av mindre, börjar kramp din mors stil; Ekonomiska problem (övertrasseringarna checkar, obetalda räkningar, stora kreditsaldon) börjar dyka upp; Morfar inte får ut så mycket som han brukade och verkar mindre intresserad av vad som händer runt omkring honom; Hem underhåll glider: saker som bryter runt dina föräldrars hus …

Vissa saker du kan behöva är

När du får sjukgymnastik beror på den exakta orsaken till din smärta. Ibland PT, med eller utan medicin, är allt du behöver för behandling. Du kanske inte behöver kirurgi.

Om du har en operation, kommer din läkare sannolikt tyder på åtminstone ett par veckors behandling efteråt för att hjälpa dig att återställa. Han kan rekommendera en specifik sjukgymnastik kontor, eller så kan du hitta en nära dig genom att kontrollera webbplatsen för Physical Therapy Association.

Du kommer att arbeta en och en med din sjukgymnast för att komma fram till en behandlingsplan som är bara för dig. Han kommer att diskutera sätt att återuppbygga den styrka och rörelse i benet och knäet. Det huvudsakliga målet är att lindra smärta och förbättra ditt sätt att flytta så att du kan gå tillbaka till att göra de saker du älskar att göra.

Vid ditt första besök, kommer din terapeut titta på benet och se hur väl dina knäböjningar, rätar och rörelser. Han kommer också kontrollera att se om du har problem som

Att räkna ut din oroshärdar, kan han be dig att hoppa på ett ben eller ta en kort promenad på ett löpband. Han kan rekommendera du använder kryckor, en rullator, eller bära särskilda skor för att förhindra fallolyckor i hemmet medan du återhämta sig.