sjuka sinus syndrom behandlingar och läkemedel

Behandling för sjuka sinus syndrom fokuserar på att eliminera eller minska obehagliga symptom. Om du inte besväras av symptom, kan du bara behöver regelbundna kontroller för att övervaka ditt tillstånd. För människor som besväras av symptom, är behandling av valet vanligtvis en implanterad elektronisk pacemaker.

Din läkare kan börja med att titta på aktuella läkemedel för att se om någon av dem skulle kunna störa funktionen hos din sinusknutan. Mediciner som används för att behandla högt blodtryck eller hjärtsjukdomar – såsom betablockerare eller kalciumantagonister – kan förvärra onormal hjärtrytm. I vissa fall, kan justera dessa läkemedel lindra symtomen.

De flesta människor med sjuka sinus syndrom behöver så småningom en permanent konstgjord pacemaker för att upprätthålla en regelbunden hjärtrytm. Detta lilla, batteridriven elektronisk anordning implanteras under huden nära nyckelbenet under ett mindre kirurgiskt ingrepp. Pacemakern är programmerad för att stimulera eller “tempo” ditt hjärta som behövs för att hålla det slår normalt.

Den typ av pacemaker du behöver beror på vilken typ av oregelbunden hjärtrytm du upplever. Vissa rytmer kan behandlas med en enda kammare pacemaker, som använder endast en tråd (bly) för att stimulera en kammare i hjärtat – i det här fallet, atrium. De flesta människor med sjuka sinus syndrom nytta tvåkammarpacemakrar, i vilken en ledning stimulerar atrium och en ledning stimulerar kammaren.

medicinering förändringar

Stimulera hjärtat

Du kommer att kunna återgå till normal eller nästan normala aktiviteter när du återhämta sig från pacemakern implantationskirurgi. Risken för komplikationer, såsom svullnad eller infektion i det område där pacemakern implanterades, är liten.

Om du har snabb hjärtfrekvens som en del av sjuka sinus syndrom, kan du behöva ytterligare behandlingar för att kontrollera dessa rytmer

Ytterligare behandlingar för snabb hjärtfrekvens

Läkemedel. Om du har en pacemaker och din puls är fortfarande för fort, kan din läkare ordinera anti-arytmi läkemedel för att förhindra snabba rytmer.

Om du har förmaksflimmer eller andra onormal hjärtrytm som ökar risken för stroke, kan du behöva en blodförtunnande medicin, såsom warfarin (Waran) eller dabigatran (Pradaxa).

AV-noden ablation. Detta förfarande kan också styra snabba hjärtrytmer hos personer med pacemaker.

Det innebär att tillämpa radiofrekvent energi genom en lång, tunn slang (kateter) för att förstöra (avlägsna) vävnaden runt atrioventrikulärt (AV) nod mellan förmaken och kamrarna. Detta stoppar snabb hjärtfrekvens når kamrarna och orsakar problem.