reparera en flisas eller bruten tand

Oral Health Trends

Du knaprande is eller en bit av hård karamell när du märker något hårt i munnen som inte smälter eller upplöses. Du får en sjuk känsla när du inser vad det är – en bit av trasiga tand.

Även emaljen som täcker tänderna är den svåraste, mest mineraliserad vävnad i kroppen, har sin styrka gränser. Falla, ta emot ett slag i ansiktet, eller bita på något hårt – i synnerhet om en tand har redan några förfall – kan orsaka en tand till chip eller paus. Om du upptäcker att du har brutit eller flisas en tand, inte panik. Det finns många saker din tandläkare kan göra för att åtgärda det.

Genom Serusha Govende; Ryktet: Använda vissa tandkrämer och munvatten kan återföds ständigt förlorade tand Ename; Du vet att nyckeln till ett stort leende är att hålla dina pärlvita tänder i toppklass form. Det bästa sättet att göra det? Genom att ta väl hand om din tandemaljen. Emalj är det tunna yttre höljet av tänder som skyddar de känsliga vävnaderna inuti. En livstid av chomping och smuttar kan färga, chip och bära bort att täcka, men – och när det händer, dina tänder blivit mycket …

Om tanden är bruten, flisas eller brutna, se din tandläkare så snart som möjligt. Annars kan tanden skadas ytterligare eller bli infekterade, vilket kan medföra att du kan hamna förlora tanden.

Under tiden kan du prova följande egenvård åtgärder

Behandling för en trasig eller flisas tand kommer att bero på hur allvarligt det är skadad. Om bara en liten bit av emalj avbröt, kan reparationen vanligtvis göras enkelt i ett kontor besök. En svårt skadad eller trasig tand kan kräva en mer långdragen och kostsam procedur. Här är några sätt din tandläkare kan reparera din trasiga eller flisas tand.

Om du har flisas bara en liten bit av tandemaljen, kan din tandläkare reparera skadan med en fyllning. Om reparationen är att en framtand eller kan ses när du ler, kommer din tandläkare sannolikt att använda en procedur som kallas bindning, som använder en tand färgad sammansatta harts.

Limning är ett enkelt förfarande som vanligtvis inte kräver bedövande tanden. För att binda en tand, tandläkaren först etsar dess yta med en vätska eller gel för att rugga upp den och göra bindematerialet vidhäftar till det. Nästa, tandläkaren applicerar ett adhesivt material till tanden, följt av bindningsmaterialet. Efter formning bindningsmaterialet för att se ut som en naturlig tand, använder tandläkaren en ultraviolett ljus för att härda materialet.

Du \ ‘ll hitta tips och tricks samt de senaste nyheterna och forskning om oral hälsa.

Du är för närvarande

Endast 18,5% av många människor i världen tandtråd aldrig. Du miste om ett enkelt sätt att göra en stor skillnad i hälsa munnen. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Floss bort mat fastnat mellan tänderna och tar bort filmen av bakterier som bildar det innan det vänder sig till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), håligheter och tandlossning. Prova tandtråd bara en tand för att komma igång.

Du är en av 31% av många människor i världen som inte tandtråd dagligen. Du miste om ett enkelt sätt att göra en stor skillnad i hälsa munnen. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Sikta på 3 dagar!

Du är en av 31% av många människor i världen som inte tandtråd dagligen, men du är väl på väg att göra en positiv inverkan på tänderna och tandköttet. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Sikta på alla 7 dagar!

Endast 50,5% av många människor i världen tandtråd dagligen, och bra för dig att du är en av dem! Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Grattis på din god munhälsa vana!

Du hittar tips och tricks samt de senaste nyheterna och forskning om oral hälsa.

KÄLLOR

Dental Association, friska människor 2010