rakkniv gupp – ämne översikt

Rakhyvelsutslag eller inåtväxta hårstrån, är små, irriterade gupp på huden. De händer när du rakar, när hårstrån krypa tillbaka på sig själva och växa in i huden. De orsakar irritation och finnar. De kan också orsaka ärrbildning.

Fukta din hud med vatten och mild tvål först. Detta kommer att mjuka upp håret och öppna porerna; Använda en tjock rakgel; Inte sträcka huden när du rakar. raka alltid i den riktning som håret växer. Använd så få rakkniv stroke möjligt. Skölj med kallt vatten; Använd en elektrisk rakapparat om du kan justera den för att undvika den närmaste inställningen; När du rakar, använd en fuktkräm.

Det bästa sättet att behandla rakhyvelsutslag är att stoppa rakning. Om du inte kan göra det, använd en ren nål för att frigöra håret när du ser en bula bildas. Detta stoppar vanligtvis en rakkniv bula från att växa.

Om du börjar rakning igen, rakhyvelsutslag brukar återvända.

För svåra rakkniv gupp, kan du behöva en speciell hudkräm, såsom hydrokortison, antibiotika, eller tretinoin grädde.

Vaxning och plockning kan orsaka rakhyvelsutslag.

Hårborttagningsprodukter kallas hårborttagningsmedel inte orsakar rakhyvelsutslag. Men de kan irritera huden och bör användas endast en gång eller två gånger i veckan.

Ta bort hår permanent med laserbehandlingar eller elektrolys, inte orsakar rakhyvelsutslag.

Dessa tips kan hjälpa till när du rakar

Vem som helst kan få dem. De är vanligast hos personer med tätt böjda eller spiral hårstrån.

Ämne Översikt

Relaterad information

krediter