psoriasis i känsliga områden: ansikte, könsorgan, och mer

Din hud är tunnare och mer känslig på vissa ställen, som ditt ansikte, könsorgan, och hudveck under dina bröst och skinkor och i ljumsken. Psoriasis facklor här kan vara mer pinsamt, smärtsamma, och svårare att behandla.

Under 1960- och 70-talen, upptäckt av immunsystemets roll vid psoriasis ledde till flera effektiva psoriasis behandlingar, bland dem kortikosteroider, cyklosporin och metotrexat. Under de kommande decennierna, men behandling för psoriasis var mestadels fastnat i neutralläge; Tack vare de senaste genombrott inom psoriasis forskning, det är historia. Nya biologiska terapier är mycket effektiva för behandling av psoriasis, även om de är dyra och bär en viss risk. Andra nya psoriasis behandlingar är också …

Du behöver tänka på var dina fläckar är när du fattar beslut om vad man ska göra. Hålla dessa saker i åtanke att skydda känslig hud och göra leva med psoriasis lättare.

Ett nära samarbete med din läkare för att hitta ett sätt att kontrollera dina symtom. Låt honom veta om något du sätter på din hud brännskador eller svider, eller om du får en infektion.

Låg dos steroid kräm. Läkare ofta ordinera det första eftersom det är en av de bästa behandlingarna. När du har en infektion, att medicinen behandla det kan blandas med en steroid. Men du måste använda steroider med omsorg.

Tunn hud absorberar medicin lättare, så du är mer benägna att ha biverkningar. En steroid kräm kan också göra huden ännu tunnare och orsaka bristningar eller fartyg brutna blod om du använder det för länge.

Din läkare kommer sannolikt att förskriva en låg dos steroid kräm för en kort tid.

Milda vitamin D-krämer. Dessa har färre långsiktiga biverkningar än steroider, och du kan använda dem längre. Ibland de är blandade med en mild steroid för att göra dem mindre irriterande. Använd endast en din läkare ordinerar, eftersom inte alla vitamin D krämer fungerar bra för känslig hud.

Ljusbehandlingar (ljusterapi). UVB-strålar i solljus bromsa tillväxten av hudceller och hjälpa många typer av psoriasis. Artificiellt UVB-ljus fungerar på de flesta delar av kroppen, men inte könsorganen.

Återfukta. Detta är en viktig del av det dagliga vård för psoriasis på hela kroppen, inklusive känsliga områden. En lättare konsistens är bättre för känslig hud. Gå fragrance- och alkoholfritt.