Prostatacancer behandling berättelser

Behandling för prostatacancer kan ha allvarliga biverkningar. Här, manliga patienter beskriver hur det påverkat dem.

Även biverkningar som anges nedan är de vanligaste, kommer inte alla män upplever dem. Några har kortsiktiga obehag och göra en bra återhämtning, medan andra kan uppleva långsiktiga symtom som kan kräva en förändrad livsstil.

Männens namn har ändrats för att skydda sitt privatliv.

Om urininkontinens är mild, kan du kunna kontrollera det genom att lära några enkla övningar. Bäckenbottenträning kan stärka din kontroll över urinblåsan. För mer allvarliga fall, kan operation bli nödvändig.

Inkontinens

Bill var inkontinent sex månader efter operationen och säger under denna tid hans liv skulle delas upp i 40-minuters slots. “Den typ av blöja typ kuddar som jag hade haft en 40 minuters livslängd”, säger han. “Om jag skulle gå på bio eller något av detta slag, hade allt som skall bearbetas i 40 minuter.

“Jag var fortfarande mycket glad jag hade operationen. Jag skulle aldrig inte haft kirurgi på grund av det.” Bill övervägde att byta hans livsstil som ett resultat, men då han började få bättre.

Efter behandlingen, Anthony upplevde smärta i blåsan och hade problem att kasta vatten. Han säger: “[Jag var också] passerar vatten alltför ofta att engagera sig i att göra något annat Detta leder naturligtvis till en brist på förtroende och du do not feel like lämnar huset..” Han säger att hans tillstånd har successivt förbättrats och som ett resultat så har hans förtroende. “Jag kan gå ut ur huset och reser omkring nu och det blir tillbaka till det normala”, säger han.

Simon fick manliga inkontinensskydd efter sin behandling för att ta itu med vad han kallar “dropp”. Han säger inte många kemister lagras dem och han ofta skulle ta slut. Han säger: “Jag skulle råda någon att se till att deras lokala apotek har fått dem för dig, som vår lokala kemist hade bara en förpackning.” Han säger att elektroderna inte obehagligt men han fann dropp känsla irriterande. Han har sedan dess kunnat återgå till arbetet som en byggare. “Jag har inte slitna kuddar nu för de senaste fyra eller fem månader”, säger han. “Jag får dropp nu och då, men det är mest om jag sätter mina ben brett isär.

Det finns ett antal behandlingar som är tillgängliga för erektil dysfunktion, inklusive läkemedel för att öka blodflödet, såsom Viagra, injektioner för att producera en erektion, vakuumpumpar och kirurgiska implantat.

Nigel säger att hans sexlust har successivt minskat sedan hans behandling. “Det blev väldigt begränsad”, säger han. Han är oförmögen att ha eller behålla en erektion. “Det är inte ett stort problem för mig och min fru”, säger han. “Vi har lärt oss att komma till rätta med det. Det var något vi ville och vi skulle har föredragit att inte ha haft, men det är sekundärt till allt annat. Vi båda är här och vi gå vidare med våra liv .

Impotens

Angus hittade inte det alltför svårt att komma till rätta med impotens. “Vid 70 Jag är inte så orolig”, säger han. “Det har inte ändrat min relation med min fru. När vi nått 70, var det inte slutet av världen. Det bara händer inte längre. Jag tror att vår relation är bra, vi är så tillgiven som vi alltid var men det finns inte någon sexuell aktivitet.

Charles säger att han och hans fru är inte så bråkar om hans impotens. “I en yngre man som jag tror att impotens skulle oroa dem eftersom det kan påverka deras äktenskap. Det beror på hur förhållandet mellan man och hustru är. I mitt fall, vi har tre vuxna döttrar nu och min fru ISN ‘t störd på något sätt. Det spelar ingen roll henne längre så vi trivs bra tillsammans. ”

I själva verket, berättar Charles fru honom att hormonbehandling har gjort honom jämnare humör. “Hon säger att jag är mer avslappnad nu än jag har varit under alla de år hon känt mig”, säger Charles.

Tarm dysfunktion är främst en bieffekt av strålbehandling. Kort för att behandla enskilda symtom som behövs, det finns få, om några, behandlingsalternativ för tarmfunktion efter strålbehandling.

Ovanpå urininkontinens och impotens, utvecklat Frank symptom på en utvidgad kolon, en så kallad megakolon. “Det blir nästan som en reservoar, så istället för att vara en muskel röret som kommer att driva avföring längs, blir det en uppsamlingstank för avföring”, säger han. Det var ett villkor Frank hade särskilt svårt, särskilt som han hade en svag bäckenbotten som försvagade hans tarm kontroll ytterligare.

Tarm och urinblåsa problem

Efter behandling, Tim hade svår diarré som varade i ungefär tre veckor. Han varnades i förväg att hans ändtarm förmodligen skulle skadas som en följd av strålbehandling. Han säger: “Det var allt förklarade för mig, men du vet inte vad det betyder tills du får det vi var alla beredda för det så klarade konsekvenserna, som varade ungefär tre veckor efter behandlingen Det gradvis blivit bättre.. sedan.”

Strålbehandlingen orsakade skador på George ändtarmen, kallas proktit, en inflammation i anus. Han säger: “Resultatet är att du måste hålla dina tarmar så regelbundet som du möjligen kan, för om du inte gör det kommer du bara förvärra det och göra det värre och även frekvensen ökar i stället för eventuellt bara går.. en gång eller två gånger per dag, vet du längst du kanske måste gå tre gånger om dagen, men den positiva sidan är att du går så fort du vaknar. ”

20/07 /

20/07 /

Läs om de vanligaste prostatabesvär upplevs av män under sin livstid

Varje människa har en, är det viktigt att deras sexliv, men få män vet något om deras prostata eller vad som kan gå fel med det

prostatabesvär

prostatehälsa