prostatacancer, avancerad eller metastaserande operation

Kirurgi för att behandla prostatacancer vanligtvis reserverad för män i god hälsa som är yngre än 70 och som väljer att genomgå en operation. Kirurgi kan göras för att lindra symtomen och bromsa tillväxten av cancer.

Kirurgiskt avlägsnande av testiklarna (orkidektomi) och hormonbehandling läkemedel har några av samma biverkningar, inklusive värmevallningar, större bröst, förlust av sexuell lust, och oförmåga att få erektion.

Radikal prostatektomi, avlägsnande av prostata och dess cancer. Det är vanligtvis inte gjort om cancern har spridit sig till andra delar av kroppen; Orkidektomi, avlägsnande av testiklarna. Detta kan orsaka cancer att krympa och kan förbättra symtomen, eftersom prostatacancer behöver ofta testosteron som gjorts av testiklarna att växa; TURP eller transuretral resektion av prostata. Denna operation kan hjälpa till att lindra problem med urinblåsan, eftersom det tar bort en del av tumören som kan blockera urinröret, röret som transporterar urin från blåsan genom din penis. Detta kan hålla tumören från att växa på ett tag. Men TURP inte ta ut hela tumören.