prostatacancer, avancerad eller metastaserad-annan behandling

Strålbehandling för prostatacancer kan användas ensamt eller i kombination med hormonbehandling. Strålbehandling används också för att lindra smärta från metastatisk cancer eller cancer som kommer tillbaka efter operationen.

Extern-strålbehandling använder en stor maskin för att sikta en stråle av strålning vid din tumör för att förstöra cancerceller. Skadorna strålnings det genetiska materialet i cellerna så att de inte kan växa. Även strålning skadar normala celler såväl som cancerceller, kan de normala cellerna reparera sig själva och funktion, medan cancerceller kan inte. Om cancern har spridit sig till skelettet, kan strålbehandling ges till specifika områden för att lindra smärta.

Människor använder ibland kompletterande behandlingar tillsammans med medicinsk behandling för att lindra symtom och biverkningar av cancerbehandlingar. Några av de komplementära behandlingsmetoder som kan vara till hjälp inkluderar

Kropp-själ-behandlingar som de som nämns ovan kan hjälpa dig att må bättre och bättre hantera behandling. Dessa behandlingar kan också minska kronisk ländryggssmärta, ledvärk, huvudvärk och smärta från cancerbehandlingar.

Akupunktur för att lindra smärta. Akupunktur kan också bidra till att minska värmevallningar från att ta hormonbehandling; Meditation eller yoga för att lindra stress, Massage och biofeedback att minska smärta och lindra spänningar; Andningsövningar för avkoppling.

Innan du försöker en kompletterande behandling, tala med din läkare om möjliga värde och eventuella biverkningar. Låt din läkare om du redan använder sådana terapier. Kompletterande behandlingar är inte avsedda att ersätta medicinsk standardbehandling, men de kan förbättra din livskvalitet och hjälpa dig att hantera stress och biverkningar av cancerbehandling.

Du kanske är intresserad av att delta i forskningsstudier som kallas kliniska prövningar. Kliniska prövningar är utformade för att hitta bättre sätt att behandla prostatacancerpatienter och är baserade på den mest up-to-date information. Människor som inte vill standardbehandling eller inte härdas genom vanliga behandlingar kanske vill delta i kliniska prövningar.

Kontrollera med din läkare för att se om kliniska prövningar i ditt område och om du kan komma i fråga.