premenstruellt syndrom (PMS) -hem behandling

Det första steget i att lära sig att hantera PMS är att hålla en menstruations dagbok (Vad är ett PDF-dokument?). Skriv ner vilken typ av symptom du har, hur allvarlig de är, när du har mens, och när du har ägglossning. Detta kan hjälpa dig att identifiera mönster i din cykel och planera framåt för att bättre klara av symptomen.

Prova en eller två åt gången, i stället för dem alla på samma gång. Detta kommer att hjälpa dig att hitta vilka åtgärder som är mest användbara; Prova en åtgärd i två till tre menstruationscykler. Om det inte verkar vara att hjälpa, prova något annat.

Få minst 2 ½ timmars måttlig motion i veckan. Motion kan hjälpa till att lindra spänningar, smärta och humörrelaterade PMS-symptom; Ät en mängd olika hälsosamma livsmedel, särskilt livsmedel rika på kalcium. Omfatta hela korn, protein, magra mejeriprodukter, frukt och grönsaker; Begränsa koffein, alkohol, choklad, och salt; Sluta röka, om du röker.

Använd en icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), såsom naproxen eller ibuprofen för att lindra smärta och minska menstruationsblödningar. Försök att börja ta ett NSAID 1 eller 2 dagar innan du förväntar smärta att starta. NSAID fungerar bäst när det tas före och med jämna mellanrum under de dagar du har smärta; Bära en mer stödjande bh, såsom en sport-bh, när dina bröst är mjuka.

Prova några avslappningsövningar, såsom andningsövningar, yoga eller massage; Öva bättre tidsplanering, och få tillräckligt med sömn; Skapa ett stödsystem. Gå med i en stödgrupp för kvinnor som klarar PMS. Med dina nära och kära, planerar sätt att minska de krav som ställs på dig när du har PMS.