preeklampsi och högt blodtryck under graviditeten

Någon måste omedelbart ringa 911 eller andra räddningstjänster om du har ett anfall (förgiftning). Eklampsi kan leda till koma. Det är livshotande för både dig och ditt barn.

Söka vård omedelbart om du är gravid och börjar få symptom på havandeskapsförgiftning, såsom

Om du har mild högt blodtryck eller mild preeklampsi, kanske du inte har några symtom. Det är viktigt att se vårdpersonal regelbundet under hela graviditeten.

Symtom som halsbränna eller svullnad i ben och fötter är normalt under graviditeten. De är vanligtvis inte symtom på preeklampsi. Du kan diskutera dessa symptom med din läkare eller nurse- barnmorska vid nästa schemalagda prenatal besök. Men om svullnad uppstår tillsammans med andra symtom på preeklampsi, kontakta din läkare omedelbart.

Dimsyn eller andra synproblem, Ofta huvudvärk som blir värre eller en ihållande huvudvärk som inte svarar på receptfria smärtbehandling; Smärta eller ömhet i magen, i synnerhet i den övre högra sektionen; Viktökning på 2 Ib (0,9 kg) eller mer under en 24-timmarsperiod; Skuldra, hals, och andra överkroppen smärta (denna smärta börjar i levern).

Om du får havandeskapsförgiftning under graviditeten, kan du behandlas av

För att förbereda för mötet, göra det mesta av ditt besök.

En förlossningsläkare; En familj medicin läkare som har erfarenhet av förlossningsvård; En perinatologist; En bestyrkt sjuksköterska-barnmorska övervakas av en förlossningsläkare eller en perinatologist.