prediabetes – ämne översikt

diabetes Trender

Prediabetes är en term som används när du är i riskzonen för typ 2-diabetes. Det betyder att ditt blodsocker är högre än det borde vara. De flesta människor som får typ 2-diabetes har prediabetes först. Den goda nyheten är att livsstilsförändringar kan hjälpa dig att få ditt blodsocker tillbaka till det normala och undvika eller fördröja diabetes.

Om ditt barn har nyligen fått diagnosen typ 1-diabetes, kommer din familj har en inlärningskurva som du får kläm på god vård och en ny rutin; Era liv kommer att förändras, men med tiden kommer du att få mer bekväm med detta “nya normala, När du gör justeringar, kan du åtminstone trösta sig veta detta autoimmun sjukdom behöver inte begränsa ditt barn.” Barn med diabetes kan göra allt andra barn kan göra “, säger Andrea Petersen Hulke av Juvenile Diabetes Research Foundation.

Utan insulin kan sockret inte komma in i cellerna för att göra sitt arbete. Det stannar i blodet istället. Detta kan leda till höga blodsockernivåer. En person har diabetes när blodsocker förblir alltför hög för mycket av tiden.

Med tiden kan högt blodsocker orsaka allvarliga problem med ögonen, hjärta, blodkärl, nerver och njurar. Högt blodsocker gör också en person mer sannolikt att få allvarliga sjukdomar eller infektioner.

Läkare vet inte exakt vad som orsakar prediabetes. Människor som är överviktiga, inte är fysiskt aktiv, och har en familjehistoria av diabetes är mer benägna att få prediabetes. Kvinnor som har haft graviditetsdiabetes är också mer benägna att få prediabetes.

De flesta människor med prediabetes har inte några symptom. Men om du har prediabetes, måste du titta efter tecken på diabetes, såsom

Ett blodprov kan kontrollera om du har prediabetes. Du har prediabetes förekommande

Känsla mycket törstig; Urinera oftare än vanligt; Känsla mycket hungrig; Med dimsyn; Gå ner i vikt utan att försöka.

Resultatet av din hemoglobin A1c är 5,7% till 6,4%; Resultatet av din fasta blodglukostest är mellan 100 och 125 milligram per deciliter; Resultatet av din oralt glukostoleranstest (OGTT) är 140-199 mg / dl (2 timmar efter början av testet).