potträning: pojkar vs. flickor

Vem är svårare att potta tåg: pojkar eller flickor? Kan pojkar och flickor båda potta utbildade på samma sätt? I online diskussionen om Potträning, gäst föräldraskap expert Laura Jana, MD, erbjuder insikter i skillnader och likheter mellan könen när det gäller potträning.

Det är sant att i genomsnitt, pojkar tenderar att pott träna lite senare än flickor, säger Jana. Men mönstret inte stämmer för varje barn. (Hennes egen dotter avslutad potträning långt efter sina två söner gjorde.) Hon säger att enligt Academy of Pediatrics, småbarn och förskola pojkar har en tendens att vara mer fysiskt aktiva än flickor, och därför mindre troligt att sitta still – en faktor som säkert skulle kunna bidra till potträning förseningar.

Jana och en mamma är överens om att alla barn kommer att träna på sitt eget sätt, och egen tid. Även när de blir äldre, kommer pojkar urinera stående rekommenderar Jana första tränings pojkar att gå på pottan sittande. Detta eliminerar frestelsen att spruta och håller dem sitta ned tillräckligt länge för att deponera tarmrörelser i toaletten.

En mamma medger att använda vad hon kallade “lata mamma strategi” – väntar på att potta tåget tills hennes barn kunde klä och klä av sig. Så hennes barns åldrar på utbildning varierade från 2 till 4 år gamla. Hon fann att det svåraste om det var att acceptera att när de potta utbildade var inte hennes val – det var deras.

Har du upplevt potträning skillnader mellan pojkar och flickor? Dela dina erfarenheter med samhället.

Gå med i denna diskussion i Föräldraskap gemenskapen

Laura Jana, MD, är en duktig föräldraskap rådgivare och barns hälsa förespråkar, en stolt mamma till tre och en Omaha-baserade barnläkare. Mer

Att veta när man ska stjärna; Hantering olycka; Uppmuntrande clean; Reser under träningen