postural ledning för sätesbjudning – ämne översikt

I slutet av en graviditet är ett foster typiskt placerad med huvudet nedåt (vertex), redo att passera huvudet först genom förlossningskanalen. Ibland ett foster är i en botten-ner, eller sätesbjudning, ställning som förfallodag närmar sig. Postural management är ett sätt att försöka vända ett foster från en sätes till en vertex position genom liggande eller sittande i en viss position flera gånger om dagen.

Postural förvaltning anses allmänt som en säker hantering för gravida kvinnor. Men var noga med att konsultera en läkare innan du provar någon av dessa metoder, i synnerhet när de behandlas för ett medicinskt tillstånd, såsom högt blodtryck.

Postural förvaltningsmetoder som använder gravitationen för att försöka vända på barnets huvud ner mot livmoderhalsen innefattar

Dessa positioner hålls vanligtvis under 15 minuter och upprepas flera gånger om dagen i en vecka eller mer. Det är bra att göra dem med en tom mage och urinblåsa och att slappna av så mycket som möjligt samtidigt på plats. Du kan behöva lite hjälp att komma in i rätt läge på ett säkert sätt. Eftersom du kan känna yr när du går upp, ha någon hjälpa dig stiga långsamt för att förhindra ett fall.

Stötta höfterna genom att luta dig tillbaka på en fast yta med fötterna på golvet och knäna böjda. Lyft höfterna upp med cirka 12 i (30,5 cm) med hjälp av stora kuddar (t.ex. soffan kuddar) placeras under nedre delen av ryggen och skinkorna. Höja höfterna genom att ligga på en lutande ombord. Den ena änden av en bred styrelse (såsom en full-size strykbräda) är upptryckt omkring 12 in. (30,5 cm) till 18 in. (45,7 cm) från golvet, på sätet av en soffa eller robust stol. Ligg på brädan med huvudet mot golvet, böjda knän, och fötterna på bordet; Att sitta i ett knä mot bröstet position med låren pressade mot magen.