portion kontroll och viktminskning

Melinda Ratini, DO, M; den 21 juli 2014

Det låter så enkelt: inte äta eller dricka för mycket. Men ser kan vara lura. Det är lätt att äta eller dricka mer än du planerat att.

Du kan lämna det misstaget bakom när du börjar känna igen en sann portion. Tips: Det är ofta mindre än vad du tror att det bör vara.

Istället för att försöka memorera förteckningar över uns, koppar och matskedar, helt enkelt jämföra tjänstgör storlekar av livsmedel till bekanta saker.

Grönsaker eller frukt är ungefär lika stor som din knytnäve; Pasta är ungefär lika stor som en skopa glass; Kött, är fisk eller fågel stor som en kortlek eller storleken på din handflata (minus fingrarna); Snacks, såsom pretzels och chips är ungefär lika stor som en kupad handfull; Apple är storleken på en baseball; Potatis är storleken på en datormus; Bagel är storleken på en hockeypuck; Pannkaka är storleken på en CD; Kokt ris är storleken på en muffin wrapper; Ost är storleken på ett par tärningar eller storleken på hela tummen (från spetsen till basen).

Till exempel kan en enda portion av

Det bästa sättet att bestämma mängden mat i en portion är att titta på Nutrition Fakta etikett och mäta det.

Till exempel, fylla en måttkopp med rätt storlek delen av grönsaker, ris, etc. och sedan tömma den på en tallrik. Det kommer att hjälpa dig att lära dig vad dessa tjänstgör storlekar ser ut.

Hemma

på restauranger

På snabbköpet

KÄLLOR

Mayo Clinic: “Energitätheten och viktminskning: Känn fullt på färre kalorier.”

MedlinePlus: “Hälsa Tips: Kontroll portionsstorlekar hemma.”

National Institute of Diabetes and Digestive och Kidneysjukdomar: “Bara tillräckligt för dig: Om matportioner.”

Academy of Nutrition och Dietetics: “Sätt att Raka kalorier.”

Använd mindre rätter vid måltider; Servera mat i den högra delen belopp och inte gå tillbaka i sekunder; Lägga undan alla matrester i separata, del-kontrollerade mängder. Överväga att frysa de delar du förmodligen inte kommer att äta på ett tag; Aldrig äter ur påsen eller kartong; Förvara inte skivorna på mat på bordet, är det mer sannolikt att “plocka” på det eller har en andra portion utan att inse det.

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Medan du tränar, bör du räkna mellan …

Be för hälften eller mindre portioner; Ögongloben din lämplig del, ställa in resten åt sidan, och be om en doggie väska direkt; Om du har dessert, dela.

Akta dig för mini-sized snacks – små kex, kakor och pretzels. De flesta människor hamnar äta mer än de inser, och kalorier lägga upp; Välj livsmedel förpackade i portionsstorlekar; Om du gillar att äta glass ur kartongen, plocka upp glass smörgåsar eller andra individuella storlek portioner.