planering av graviditet när du har diabetes

Om du har diabetes och skulle vilja bli gravid, dela du speciella hälsoproblem med andra kvinnor som du. Graviditet kommer att ställa nya krav på din kropp. Det är viktigare än någonsin – redan innan graviditeten – att noggrant övervaka och kontrollera blodsockernivån. Du måste också göra ett bra jobb med att hantera din diabetes mediciner.

Du kan hitta, dock att utsikterna för en graviditet är en stor drivkraft. Nu är en utmärkt tid att vidta åtgärder för att minska riskerna för både dig och ditt barn.

Träffa din vårdgivare innan du slutar din preventivmedel och bli gravid. Detta är avgörande för att säkerställa en hälsosam graviditet och barn.

Medicinska tester. Din diabetes vårdgivare kommer att hjälpa dig att se om din diabetes är under kontroll. Ett sätt att göra detta är med hemoglobin A1c (HbA1c). Detta blodprov kan hjälpa till att utvärdera blodsockerkontrollen under de senaste åtta till tolv veckor.

Tips för Halsbränna Relie; Friska blöjbyte: Basic; Tandläkarbesök för gravida kvinnor

Andra medicinska tester före graviditeten kan hjälpa till att övervaka din hälsa och förhindra diabeteskomplikationer under graviditeten. Dessa kan omfatta

Blodsockerkontroll. Din vårdgivare kommer utan tvekan att stärka vikten av god blodsockerkontroll innan du blir gravid. Det beror på att många kvinnor inte ens vet att de är gravida tills barnet har ökat under två till fyra veckor. Och kan dåligt skötta diabetes har en stor inverkan på ditt barn under de första veckorna.

Förutfattade checkup. En förutfattade checkup med din vårdgivare är ytterligare ett viktigt steg i att förbereda för graviditet. Detta hjälper dig att se om du är fysiskt och känslomässigt redo för graviditet. Vid denna tid, kan du tala om team av vårdgivare du behöver för att bäst hantera din diabetes under graviditeten.

Diabetes gör medföra risker under graviditeten, men du kan arbeta med din läkare för att sänka dessa risker.

Hälsosamma recept minus Heartbur; Skydda din familj från köns; Generad av inkontinens?