planera övergången till slut vård i livets slutskede i framskriden cancer (pdqâ®): stödjande vård [] -overview

Cancerföreningen uppskattar att mer än 500.000 många människor i världen kommer att dö av cancer varje år. [1] förutse livets slut (EOL) och fatta beslut hälsovård om lämpligt eller föredraget behandling eller vård i närheten av EOL är intellektuellt utmanande och emotionellt påfrestande för patienter med avancerad cancer, deras familjer och vänner, onkologi kliniker och andra professionella vårdare. Men de negativa konsekvenserna av att inte planera för övergången till EOL vård inkluderar följande

Syftet med denna sammanfattning är att granska bevisen kring samtal om EOL vård i avancerad cancer för att informera leverantörer, patienter och familjer om övergången till medkännande och effektiv EOL vård.

referenser

Denna information är producerad och tillhandahålls av Nationa; Cance; Institute (). Informationen i detta ämne kan ha ändrats sedan det skrevs. För den mest aktuella informationen, kontakta Nationa; Cance; Institutet via webbplatsen på Internet på http: /; cancer.gov eller ring 1-800-4-CANCER.

 Offentlig information från National Cancer Institute