PKU diet – ämne översikt

En låg protein diet är den viktigaste behandlingen för fenylketonuri (PKU). Detta beror på att människor som har PKU saknar ett enzym för att korrekt behandla aminosyran fenylalanin, en del av protein.

Du har säkert hört att ökad TV-tittande, högt kaloriinnehåll mellanmål, och minskad fysisk aktivitet är kopplade till skyhöga priser av barnfetma. Men senare forskning pekar på en ny skyldige: brist på sömn, Barn som inte sover tillräckligt löper mycket större risk för övervikt än barn som sover tillräckligt “, säger Frederick J. Zimmerman, PhD, ordförande och professor vid institutionen för Health Services vid UCLA School of Public Health, och en av de leda forskare i en ny studie, The …

Läs livsmedelsmärkningen noggrant. Alla livsmedel som innehåller fenylalanin bör ha “innehåller fenylalanin” på etiketten.

PKU kost kan leda till att vissa näringsbrist som kan bromsa en persons tillväxt. Det är viktigt att alla med PKU ser en specialist för kostrådgivning. Detta är särskilt viktigt för dem som överväger graviditet.

Lär syskon, morföräldrar, vårdgivare, lärare och vänner om diet. De måste förstå att symtomen av sjukdomen kommer att utvecklas om barnet inte följer dieten.

När ditt barn växer, kan följa dieten bli svårare. Vissa barn kan göra uppror mot dieten, särskilt under tonåren, eftersom de får mer självständighet och påverkas av andra forskare. Ge ditt barn en viss kontroll genom att låta honom eller henne att välja vad du ska äta från en mängd olika låg-fenylalanin livsmedel. Fortsätta att betona vikten av att vistas med kosten. Förklara hur spårar ur kosten kan orsaka både omedelbar och långsiktiga konsekvenser, såsom lägre intelligens.

Kött, ägg och fisk; Bröd, nudlar, och veteprodukter; Nötter, ärtor och bönor (och produkter framställda av dessa livsmedel); Mjölk och ost; Choklad.