perifer arteriell sjukdom och motion – ämne översikt

Att vara aktiv är en del av ett hjärta -healthy livsstil. Det kan också hjälpa dig att hålla perifer arteriell sjukdom (PAD) från att bli värre. Regelbunden motion kan hjälpa dig att hantera högt blodtryck och kolesterol, vilket kan hjälpa till att kontrollera PAD och minska risken för hjärtinfarkt och stroke.

Lägre blodtryck; Förbättra kolesterolnivåer; Reglera blodsockret (viktigt för människor som har diabetes); Gå ner i vikt.

Att få regelbunden motion, särskilt aerob träning, är en av de bästa sakerna du kan göra själv. Det hjälper dig att klippa dina odds att få hjärtsjukdomar. Det är bra för ditt blodtryck, kolesterol, vikt, energinivå och humör också, för att bara nämna några av fördelarna; Om du inte tränar, kontrollera med din läkare först. Hon kommer att låta dig veta vad du kan göra på ett säkert sätt. Om du tar några receptbelagda läkemedel, fråga din läkare om du behöver justera dem när du tar dina mediciner.

Regelbunden motion kan minska smärta i benen som uppstår med motion (kallad fönstertittarsjuka) i vissa människor som har perifer arteriell sjukdom (PAD).

Din läkare kan vilja att du prova en övervakad träningsprogram. Detta program kan omfatta både promenader och styrketräning övningar. Du kommer att arbeta med en terapeut på en övning anläggning som en rehab center. Varje dag kommer du att gå tills smärtan börjar, sedan vila tills den försvinner innan du fortsätter. Din terapeut kommer att be dig att försöka gå bara lite längre varje dag innan vila. Försök inte att gå igenom smärtan. Målet är att öka den tid du kan utöva innan smärtan börjar.

Du kan starta ett liknande walking program hemma (med din läkares godkännande).

Om du inte har PAD, kan regelbunden motion minskar risken för att få det. Motion kan hjälpa dig