penisimplantat för erektionsproblem: impotens och mer

Erektil dysfunktion Trends

En tre-kammare uppblåsbar implantat har cylindrarna i penis, reservoaren i magen, och pumpen och avlastningsventil i pungen. Reservoaren i denna typ av implantat är större och separat från cylindrarna; En två-kammare uppblåsbar Implantatet har reservoaren vid början av cylindrarna (vid basen av penis) och pumpen och frigöra ventilen i pungen.

Diabetes; Bäckenoperation; Kärlsjukdom; Skada på bäckenet, könsorgan, eller ryggmärgen; Peyronies sjukdom, en krökning av penis som orsakas av ärrvävnad.

Penisimplantat för behandling av erektionsproblem (erektil dysfunktion) är antingen halvstyva (noninflatable) eller uppblåsbara cylindrar som ersätter den svampiga vävnaden (corpora cavernosum) inuti penis som fylls med blod under en erektion. Implantaten finns i en mängd av diametrar och längder.

Det finns två typer av uppblåsbara implantat. Båda har cylindrar i penisskaftet, en reservoar som håller saltvatten, och en pump för att flytta det salta vattnet från reservoaren till cylindrarna. Du skapar en erektion genom att pumpa saltvatten ut ur reservoaren och in i cylindrarna. Avlastningsventilen på pumpen tömmer saltvatten ut ur cylindrarna och tillbaka in i reservoaren.

Kirurgi kommer att ske med hjälp av regionala eller narkos. Implantaten införas genom ett snitt som gjorts i penis, nedre delen av buken, eller pungen. En tunn flexibel slang (kateter) sätts in under kort tid i urinröret och in i urinblåsan för att dränera urin.

En tre-kammarimplantat är vanligtvis mer tillförlitliga än ett två-kammarimplantat. Sätta implantatet trekammar är en något mer komplicerad operation.

Du sannolikt kommer att stanna 1 eller 2 dagar på sjukhuset. Du kommer att ta antibiotika för upp till 2 veckor efter operation för att förhindra infektion.

Urinkateter används för ungefär en dag efter operationen.

Bär inte åtsittande underkläder eller kläder tills det kirurgiska ingreppet har läkt. Män med uppblåsbara implantat kan behöva undvika åtsittande kläder under 6 veckor för att undvika att trycka på saltbehållaren ur position.

Du kan normalt återgå till ansträngande fysisk aktivitet och kön efter ungefär en månad. Uppblåsbara implantat vanligtvis inte är uppblåsta för en månad.

Penisimplantat är ett alternativ när andra, mindre invasiva behandlingar för erektionsproblem inte har varit framgångsrika och ytterligare behandling önskas.

Implantat kan vara behandling av valet för unga och medelålders män som har erektionsproblem från fysiska orsaker. Penisimplantat kan vara lämplig behandling för män som har erektionsproblem orsakade av

Eftersom implantat ändra vävnaden permanent i penis, är de inte används för män vars erektionsproblem är psykologisk.

Det finns inte tillräckligt med bevis för att säga hur väl penisimplantat fungerar. Men experter är överens om att de sannolikt kommer att hjälpa till med erektionsproblem. Det finns rapporter om att de flesta män är nöjd med resultatet. 1

Erektion med en fungerande implantat kan verka mer naturligt än en från andra, icke-kirurgiska metoder, såsom en vakuumanordning. Huvudet (ollonet) av penis är inte gjort helt stel av enheterna. Noninflatable (halvstyva) implantat inte öka storleken på penis eller producera fullheten av en naturlig erektion.

Implantat inte stör utlösning, även om utlösning och orgasm inte säkerställs. Implantat varken ökning eller minskning sexuell lust.

Noninflatable implantat och uppblåsbara anordningar kan pågå under obegränsad tid.

Platsen för implantatet kan bli infekterade. Infektionsrisken är högre hos män som har diabetes, ryggmärgsskador, eller urinvägsinfektioner. Om infektionen är allvarlig, måste implantatet tas ut.

Ibland kan smärta kräver avlägsnande av implantatet.

Den vanligaste orsaken till misslyckande är läckage från cylindrarna. Andra, mindre vanliga komplikationer inkluderar följande

När man överväger kirurgi för erektionsproblem, är det viktigt att inkludera din partner i ditt beslut.

Det är viktigt att du har realistiska förväntningar om vilken typ av erektioner du kan ha med ett implantat. Användningen av penisimplantat minskar som män beakta riskerna med kirurgi-inklusive infektioner-och andra alternativ blir tillgängliga, såsom vakuumpumpar, injektioner och mediciner.

Inga problem har rapporterats från avgivande av silikonpartiklar från implantaten.

Halvstyva (noninflatable) implantat är det billigaste alternativet. Denna operation är vanligtvis täcks av försäkringar och Medicare.

Slutföra operationen informationsformuläret (PDF) (Vad är ett PDF-dokument?) För att hjälpa dig att förbereda för denna operation.

Khera M, Goldstein I (2011). Erektil dysfunktion, sök datum augusti 2009. BMJ Clinical Evidence. Tillgänglig på internet: http: //www.clinicalevidence.

E. Gregory Thompson, MD – Internal Medicin; Christopher G. Wood, MD, FACS – Urology, onkologi

Vävnad nära implantatet kan skadas (erosion); Implantatet kan bryta igenom huden; Implantatet kan gå sönder; Implantatet kan placeras felaktigt; Implantatet kan vara defekt och inte fungerar.

September 9, 2014