patientens rättigheter och HIPAA – ämne översikt

Som en person som får vård, har du vissa rättigheter. Federala lagar skydda en del av dessa rättigheter, som rätten att se dina journaler och hålla dem privat. Många stater har också lagar som skyddar dina rättigheter. Sjukhus och andra vårdinrättningar har ofta en “Bill of Rights” för patienterna.

Ämne Overvie; Relaterad information

Den Hospital Association har beskrivit några av de grundläggande rättigheter som du kan förvänta dig när du är på sjukhuset. 1 Till exempel bör du räkna med vårdkvaliteten från dina leverantörer och vet vem tar hand om dig. Och du har rätt att hålla din vård privat.

Du kan också förvänta hjälp när du lämnar sjukhuset. Detta inkluderar hjälp att veta vad egenvård eller uppföljande vård du kan behöva, samt hjälp att förstå din faktura eller försäkring.

En viktig rättighet för patienterna kallas informerat samtycke. Detta innebär att din läkare ger dig tillräckligt med information för att hjälpa dig att fatta beslut om din behandling. Du berättade riskerna och fördelarna med vissa behandlingar och vad dina alternativ är. Du kan ställa frågor om din behandlingsalternativ. Detta hjälper dig att välja den vård som är bäst för dig.

De flesta stater och många hälso- och sjukvårdsgrupper har en rättighets för personer med psykiska problem. Dessa rättigheter omfattar stränga rätten till privatliv (eller sekretess) med avseende på din sjukdom och behandlingsplan. De omfattar också rätten till behandling som sätter minsta möjliga begränsningar på din livsstil.

Health Insurance Bärbarhet och Accountability Act (HIPAA) hjälper till att hålla din hälsa information privat. HIPAA kräver att leverantörer, såsom läkare, sjuksköterskor, apotek, sjukhus och vårdhem, hålla din hälsa information privat.

En federal lag skyddar din hälsoinformation i elektronisk form. Det kräver organisationer som omfattas av HIPAA att hålla elektronisk information om din hälsa privat. Grupper som måste följa HIPAA lagarna innehåller hälsoplaner och de flesta vårdgivare. En federal lag bidrar också till att hålla privat information som vårdgivare diskutera med varandra.

Behöver sjukförsäkring hjälp? Svara på några frågor för att få din personliga handlingsplan.

referenser

krediter