Parkinson: leva och hantera

Många, många människor har levt med Parkinsons sjukdom eller vårdas en patient med Parkinsons. Ta kontroll: Ta reda på vad de har lärt sig.

Det finns 10 viktiga frågor att ställa din läkare. Klicka här, skriva ut listan och ta med dig på din nästa läkarbesök.

Låt inte Parkinsons sjukdom överväldiga dig. Här är några bra tips om att planera dagliga aktiviteter.

Ja, kan du om du har Parkinsons sjukdom. Det tar bara lite planering. Klicka här för användbara tips.

Rådgivning kan hjälpa dig att hantera Parkinsons sjukdom. Klicka här för att komma igång.

Hem är full av faror för en person med Parkinsons. Denna viktiga information kommer att hjälpa dig att göra ditt hem säkrare.

Falls är en stor risk för personer med Parkinson. Här är en bra checklista för att minska denna risk.

Parkinsons sjukdom är en typ av rörelsestörning som avsevärt kan försämra körskicklighet, orsaka säkerhetsproblem, och tvinga många patienter att sluta köra bil.

Motion kommer inte att stoppa Parkinsons sjukdom från progressin; men kommer det att förbättra din balans och det kan förhindra gemensamma hårdnande.

Med rätt kost, våra kroppar arbeta mer effektivt, har vi mer energi, och Parkinsons sjukdom mediciner kommer att fungera korrekt.

Det viktigaste steget du kan ta är att söka hjälp så snart du känner dig mindre klara med Parkinson. Vidta åtgärder tidigt ger dig möjlighet att förstå och ta itu med de många effekterna av sjukdomen.

Många människor med Parkinsons sjukdom har svårt att svälja eftersom de förlorar kontrollen över sina mun och halsmusklerna. Som ett resultat, tugga och hantera fasta livsmedel kan vara svårt.

Med uppkomsten av Parkinsons sjukdom, kan utvecklingen av sexuella problem vara frustrerande. Men det finns hopp för patienten med Parkinsons sjukdom i att kunna återställa sexualitet, eller förbättra problem som kan utvecklas.

Hos vissa personer med Parkinsons sjukdom, kan förstoppning uppstå på grund av felaktig funktion i det autonoma nervsystemet.

Vissa psykiska problem, som depression och störningar – såsom hallucinationer, vanföreställningar och paranoia – är möjliga komplikationer av Parkinsons sjukdom och / eller dess behandling. Men för de flesta människor med Parkinsons sjukdom, depression och psykiska störningar kan styras.

Ortostatisk hypotension kan orsakas av själva sjukdomen eller av de mediciner som används för att behandla Parkinsons sjukdom. Nästan alla av de förskrivna Parkinsons sjukdom läkemedel kan orsaka eller förvärra yrsel.