natriumcellulosafosfat (oralt) korrekt användning

dosering

Missad dos

Se till att din läkare vet om du är på någon speciell diet, såsom en låg salthalt eller låg sockerhalt diet. Också tala om för din läkare om din kost innehåller rikligt med mjölk eller andra mejeriprodukter, spenat (eller andra mörkgröna bladgrönsaker), choklad, bryggt te, eller rabarber eller om du tar vitamin C eller magnesium tillskott.

Ta detta läkemedel blandas i ett glas (8 ounces) vatten, läsk eller juice. Efter att ha druckit all vätska som innehåller läkemedel, skölj glaset med lite mer vätska. Dryck som också se till att du får all medicin.

Det är mycket viktigt att du tar cellulosa natriumfosfat med måltider. Om detta läkemedel tas en timme eller mer efter en måltid, kommer det inte att fungera korrekt.

Ta cellulosa natriumfosfat endast enligt anvisningarna. Ta inte mer av det, inte ta det oftare, och inte ta det för en längre tid än din läkare beställt. För att göra detta kan öka risken för biverkningar.

Drick minst ett helt glas (8 ounces) vatten, en läsk eller juice varje timme när du är vaken, såvida inte din läkare. Detta kommer också att bidra till att förhindra njursten när du tar cellulosa natriumfosfat.

Den dos av detta läkemedel kommer att vara olika för olika patienter. Följ läkarens order eller anvisningarna på etiketten. Följande information innehåller endast genomsnittliga doser av detta läkemedel. Om din dos är annorlunda, inte ändra den, såvida inte läkaren säger till dig att göra det.

Lagring

Mängden läkemedel att du tar beror på styrkan av läkemedlet. Även antalet doser du tar varje dag, den tillåtna tiden mellan doserna, och hur lång tid du tar läkemedlet beror på den medicinska problem som du använder läkemedlet.

Om du missar en dos av detta läkemedel, hoppa över den missade dosen och gå tillbaka till den vanliga doseringen. Inte dubbla doser.

Förvara läkemedlet i en sluten behållare vid rumstemperatur borta från värme, fukt och direkt ljus. Håll från att frysa.

Förvaras oåtkomligt för barn.

Förvara inte föråldrade medicin eller medicin inte längre behövs.