möjlig viktminskning verktyg: blockerar magen artär

Av Alan Mozes

HealthDay Reporter

Tisdag, december 1, 2015 (HealthDay News) – En teknik som redan används på akuten kan ha nya möjligheter som en minimalinvasiv behandling av sjuklig fetma, föreslår preliminära resultaten.

Förfarandet, som kallas gastric artär embolisering, används vanligen som en icke-kirurgisk sätt att ändra på blodförlust genom att blockera (embolizing) princip blod väg.

Läkare injicera mikroskopiska kulor in i blodomloppet. Normala blodflödet bär dem sedan i artärområdet, där blockering sker.

Tekniken är inte godkänt för viktminskning. Men under ett “undantag investigational enhet”, den amerikanska Food and Drug Administration tillåtelse för en fem-patienter pilotstudie för att se om förfarandet kan begränsa blodflödet till magen och därigenom undertrycka produktionen av “hunger hormonet” ghrelin.

Förhöjda nivåer av ghrelin kan hålla folk från att fastna med en diet, förklarade forskarna.

Genom att blockera ghrelin produktion, hoppas forskarna att en förlust av aptit kommer att leda till betydande viktminskning hos patienter 100 pounds eller mer över sin idealvikt, eller med ett body mass index (BMI) på 40 eller mer. BMI är en beräkning av kroppsfett baserat på längd och vikt, och ett BMI på 40 anses sjuklig fetma.

“Det verkar lovande, och vi tror att det finns en enorm potential”, säger studie blyförfattareDr Mubin Syed, en interventionell radiolog med Dayton interventionell radiologi i Dayton, Ohio.

Men det är fortfarande för tidigt att veta hur väl denna experimentellt förhållande till viktminskning fungerar, tillade Syed.

“För nu är bariatric [viktminskning] kirurgi fortfarande standardbehandlingsform för överviktiga patienter som diet och ensam motion är inte tillräckligt”, sade Syed.

Syed och hans kollegor var planerad att presentera sina resultat tisdag i Chicago vid det årliga mötet för Radiological Society of North America.

Mer än en tredjedel av amerikanska vuxna är överviktiga, enligt amerikanska Centers for Disease Control and Prevention. Detta sätter dem i riskzonen för andra allvarliga sjukdomar såsom typ 2-diabetes och hjärtsjukdomar.

Även gastric bypass operation har en tillförlitlig track-record, Syed sade att det finns ett behov av en icke-kirurgisk alternativ med tanke på att det finns alltid en viss risk för komplikationer med invasiv kirurgi. “Problem uppstår i cirka 10 procent av fallen, och så en del patienter är tveksamma till att ha [viktminskning] kirurgi, även om ingenting annat har fungerat”, sade han.

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Medan du tränar, bör du räkna mellan …