Hudblekande risker

Receptfria krämer som hävdar att bleka eller ljusare din hud kan vara skadligt.

“Patienterna är ofta mycket upprörd av resultaten av hudblekande krämer ‘

Hermione Lawson, British Skin Foundation

En undersökning utförd av den brittiska Skin Foundation fann 16% av dermatologer tror ljusare krämer är helt osäkra och 80% anser att de är endast säker när ordinerats av hudläkare.

illegala krämer

Det finns receptbelagda lättar krämer, som måste användas under överinseende av en läkare. En ljusare grädde utan recept – till exempel, köpte i en butik – kan innehålla förbjudna ämnen och att säljas illegalt. Personer som använder dessa olagligt sålda krämer kanske inte inser den skada de kan orsaka.

Hermione Lawsone av den brittiska Skin Foundation säger: “Tyvärr har många hudblekande krämer innehåller illegala substanser som kan skada din hälsa De vanligaste föreningarna är högdossteroider..”

Vissa krämer innehåller även hydrokinon, ett blekmedel förbjudna att använda i kosmetika, men kan förskrivas av läkare för medicinska skäl.

De skadliga effekterna av dessa produkter tas på allvar av lagen. I november 2012 erkände en man skyldig att besitta huden ljusare krämer för leverans, samt receptbelagda läkemedel. De hudblekande krämer innehöll hydrokinon. Mannen fick böta £ 1000 och förpliktas att ersätta åtal kostnaderna £ 1375.

I mars 2009, en man som sålde olicensierade läkemedel och förbjudna kosmetika, inklusive hud-ljusare krämer som innehåller kortikosteroider och hydrokinon, beordrades att betala £ 80.000 i böter, kostnader och återbetalning av olagliga inkomster.

Även steroider kan vara användbart vid behandling av vissa hudsjukdomar, såsom psoriasis och eksem, måste detta ske under överinseende av en hudläkare.

Hudtonande risker

Oövervakad användning av höga doser steroider kan leda till många problem “, säger Lawson.” Patienterna är ofta mycket upprörd av resultaten av huden ljusare krämer.

Hudblekande krämer kan orsaka

Om du har använt en hud-ljusare grädde och är orolig för den effekt det har haft, se en läkare. De kanske kan hänvisa dig till en hudläkare.

“Medicinskt godkända preparat som ordinerats av läkare eller en hudläkare är inte farliga, inom rimliga gränser”, säger Lawson.

En kräm som du köper över disk är inte nödvändigtvis medicinskt godkänd och kan skada din hud.

Medicinsk hudtonande

Depigmentering, en medicinsk behandling som ljusare eller bleknar huden, används ibland vid behandling av vitiligo (ett tillstånd som orsakar bleka fläckar på huden).

Denna behandling använder receptbelagda mediciner och behöver medicinsk övervakning. Det är inte lämpligt för alla. Ta reda på mer om vitiligo.

23/06 /

23/06 /

tjänster

Plats

Hålla huden frisk i alla väder. Plus vanliga hudåkommor och behandlingar, inklusive akne

Tjänster nära dig

Hålla huden frisk