graviditet och sociala medier: vad du vill dela och när

Om du har tillbringat tid på nätet nyligen, har du förmodligen stött på massor av graviditetsrelaterade bilder och uppdateringar. Mest nyblivna mammor vända sig till Internet för information och råd och berätta vad de går igenom. Men hur mycket ska du avslöja på sociala medier – och vid vilken tidpunkt under graviditeten?

“Det finns ingen uppsättning svar”, säger Siobhan Dolan, MD, en New York-baserad OB / GYN och medicinsk rådgivare till March of Dimes. Trots detta finns det flera saker att ställa dig själv innan du klickar på “post” på din dator eller smartphone. Dessa fyra frågor kan hjälpa dig att må bra om sociala medier beslut du gör när du är gravid.

Experter säger ofta att vänta tills efter första trimestern för att informera vänner och familj – antingen personligen eller online – att du har en baby. Anledningen? Under de första 3 månaderna, mer än 20% av graviditeter slutar i missfall. Men oddsen sjunka till mindre än 5% efter den första trimestern. Det gör det till en “säkrare” tid för att dela.

“Missfall är nästan alltid en mycket sorglig och känslomässigt svår händelse”, säger David Adamson, MD, en reproduktiv endokrinolog och en av grundarna av ARC Fertilitet i San Jose, CA. Innan du lägger upp om en ny graviditet, rekommenderar Adamson fråga dig själv, “Kan jag berätta denna grupp av människor dåliga nyheter, även om jag måste?”

Rosie Påven tog sociala medier på varje enskilt fall när hon var gravid med vart och ett av sina fyra barn. Under andra graviditeten, hon skrivit nästan ingenting om sina erfarenheter.

“Jag hade en svår tid att bli gravid mellan mina första och andra barn. Det gjorde mig försiktig med att dela “, säger 36-åringen.

Men när hon väntade sitt tredje barn, “Jag bläddrade i den andra riktningen. Jag talade om min graviditet mycket på Facebook och Twitter, och även live-twittrade min födelse “, säger påven, som är grundare av MomPrep, som erbjuder prenatal och postnatal klasser och utbildning. “Jag var mer bekvämt att gång och trodde att det kunde hjälpa andra förväntar kvinnor lära sig om födelse erfarenhet.”

¹ Finns i App; ² första reaktion ™ detekterar graviditetshormonet 6 dagar tidigare än dagen för utebliven menstruation (5 dagar före dagen för förväntad period). Se individuella produktsidorna för saker att veta om Testing tidigt; Bluetooth®-märket och logotyperna är registrerade varumärken som ägs av Bluetooth SIG, Inc. och all användning av sådana märken av Church & Dwight Co., Inc. sker under licens. Andra varumärken tillhör sina respektive ägare.