frågor om nacksmärta och livmoderhalscancer disksjukdom

Det finns flera saker du kan göra för att lindra smärta från ett diskbråck eller degenerativa skiva sjukdom. Först ta det lugnt, och undvika aktiviteter (såsom sport eller tunga lyft) som förvärrar din nacksmärta. Applicera is till halsen under de första 24 till 48 timmar – detta kommer att bidra till att minska inflammation och smärta. Linda kalla källan i en handduk först för att skydda huden, och lämna den på i ca 20 minuter åt gången. Efter denna period tillföra värme till området för att hjälpa slappna av ömma och stelnade muskler.

Se din läkare om nacksmärta är intensiv eller kvarstår i mer än ett par veckor. Men om smärtan blir värre eller om du har domningar eller svaghet strålar i din axlar, arm eller hand se läkare omedelbart. Läkaren kommer att ta en fullständig medicinsk historia att ta reda på hur länge du har haft smärta och vilka aktiviteter intensifiera eller lindra smärtan. Du kan behöva diagnostiska tester såsom röntgen, magnetisk resonanstomografi (MRT), och datortomografi (CT-scan) för att avgöra om du har livmoderhalscancer disksjukdom och i så fall vart problemet ligger.

En sjukgymnast kan behandla livmoderhalscancer disksjukdom genom att utvärdera vävnader och leder halsen för att minska smärta och öka din rörelseomfång. Fysiska terapeuter använder ibland en teknik som kallas hals dragning, som försiktigt drar bort huvudet från kroppen för att öppna upp utrymmena mellan skivorna och minska trycket på den drabbade skivan och nerv. Under sjukgymnastik sessioner, kan terapeuten visa säkra och effektiva övningar samt korrekta ställningar.