förhudsförträngning och paraphimosis: orsaker, symptom, behandling och förebyggande

Vid tiden mest oomskurna pojkar är 10 år gammal, de kan dra tillbaka förhuden från huvudet på sin penis. För vissa kan det inte dras helt tills de är ca 17 år gammal. När detta händer, kallas det förhudsförträngning.

Datum som slutar med älskog börjar ofta med att äta ute, så att själva måltiden kan ses som en form av sexuellt förspel – på mer än ett sätt. Hur många gånger har detta hänt dig: du tar kvinna ut på middag på en trevlig restaurang. Servitören tar din dryck order och berättar om special, en busboy ger dig ett urval av salta bröd, och du kommer ner till verksamheten för perusing på menyn. Ditt öga är på den högra sidan av sidan – stek? hummer? biff och hummer? — när…

När förhuden fastnar bakom ollonet, i paraphimosis kan cirkulationen blir avskurna. Män eller pojkar i alla åldrar måste ta detta på allvar och se en läkare eller gå till sjukhuset omedelbart.

Ärrvävnad. Infektioner kan ärr förhuden, vilket kan göra huden mindre elastisk. Den hårda vävnaden kan göra det svårt att dra tillbaka den.

Dra och stretch. Inte kraftfullt flytta förhuden. Gå lätt på det. Även dra eller sträcka det kan orsaka små tårar och inflammation som så småningom leder till förhudsförträngning.

Åldring. Samma förändringar som sker på ditt ansikte med ålder – rynkor och slapphet – hända med din förhud. Du är mer benägna att få det om du får färre erektioner.

Medicinska tillstånd. Om du har diabetes, du är mer benägna att ha balanit, en infektion i spetsen på penis. Tala med din läkare om din sjukdomshistoria så att han kan behandla dig ordentligt.

Misskötts förhuden. Se till att sätta tillbaka din förhud efter dig, eller din vårdgivare, tvättar den eller infogar en kateter.

Piercingar. Smärta och svullnad från penis piercing kan göra det svårt att sätta förhuden på plats efter att ha dragit tillbaka den.

Under sex. Du kan dra din tillbaka förhuden att ha sex. Om det stannar där för länge, kan det svälla så mycket att förhuden fastnar bakom huvudet.

Andra penis villkor. Andra sjukdomar i penis kan leda till förhuden problem. Till exempel, kan phimosis leda till paraphimosis.