föräldraskap förskolebarn: 8 misstag höja 3-5 åringar

Ibland kan det verka som din förskolebarn har den medfödda förmågan att driva dig till den yttre kanten av ditt tålamod. Och det är på en bra dag.

Frukta inte, mammor och pappor. Du är inte ensam. Förskolebarn vill äga sin nyfunna självständighet. Men de vill också uppmärksamhet och kärlek av deras vårdgivare.

Michele Borba, EDD, författare till The Big Book of föräldraskap Solutions, säger: “Dessa åldrar (3-5) är bland de mest aktiva och frustrerande när det gäller föräldraskap.

Här är åtta vanligaste misstagen föräldrar till förskolebarn göra och några smarta korrigeringar för att undvika eller lösa problem.

Konsekvens är nyckeln för förskolebarn, säger barnläkare Tanya Remer Altmann, författare till Mamma samtal: Dr. Tanya Svar Föräldrarnas Top 101 Frågor om spädbarn och småbarn.

När man inte är överens med din rutin, förskolebarn blir förvirrade och kan agera mer eller kasta fler vredesutbrott. Altmann säger: “Om du ibland låta dem göra något och ibland inte, att de inte förstår.”

Ditt barn vill förmodligen veta varför förra gången Mamma lät henne spela på lekplatsen i 10 minuter när skolan kom ut men den här gången vill hon att hoppa in i bilen direkt. Eller varför gjorde mamma fastställas med henne i 10 minuter i går kväll medan hon somnade men säger nu att hon inte kan.

Fixa det: Var konsekvent över hela linjen – oavsett om det är med disciplin, sömnvanor, eller måltidsrutiner.

Altmann säger att om din rutin är konsekvent 90% av tiden och ditt barn mår bra, då så är du, och en mindre undantag kan vara OK.

Det är lätt att slipa på ditt barns negativa handlingar – som skriker och skriker – och ignorera de bra.

Altmann säger föräldrar tenderar att fokusera på vad de inte vill att deras förskolebarn att göra. “De kommer att säga,” Slå inte. Kasta inte. Säg inte “poopy byxor, ‘”, säger hon.

Fixa det: Lägg märke till när ditt barn gör något positivt, och belöna bra beteende.

Belöningen för positiv särbehandling kan vara ditt lov, eller det kan ge ditt barn en stor kram eller kyss. “Dessa typer av saker verkligen gå långt med förskolebarn,” Altmann säger.

Berätta ditt barn, “Jag gillar sättet du satt stilla och lyssnade,” eller “Det var bra när du var så vänliga till barn på lekplatsen.

Hjälp för ditt barns Eczem; Hur är ADHD påverkar ditt liv; Hjälp för magen oroligheterna i Barn

Fakta: Barn Oral Healt; Barns Vision Screenin; 9 Överraskande anledningar att få mer sömn