föräldraskap expert: ensam i badet – är det dags?

Ah, de glada ljudet av barns skratt ekar utanför kaklade väggar. Det måste vara bad tid! Lyckliga fnittrar, tillsammans med ljudet av hälften av badkar innehåll sloshing på golvet.

När ditt barn blir äldre, är det frestande att ta en kort paus från att övervaka sina vatten äventyr att kontrollera middag, vika tvätt, eller ta ett telefonsamtal. När är det verkligen säkert att lämna barn utan uppsikt i badet?

Förmodligen inte så fort som man tror, ​​säger Guest Expert Tanya Altmann, MD. I ‘s online-diskussion om Healthy Family Rutiner, Altmann varnar föräldrar att inte lämna barn ensamma i badkaret tills de är 8 eller 9 år gammal. På bara några minuter kan ett barn tyst drunkna i endast ett fåtal inches av vatten, säger hon.

Småbarn kan lära sig att börja städa själva, med hjälp av flytande tvål. Lär dem att hjälpa dig skölja schampo från håret genom att stänga sina ögon och räkna till tre medan du skölja. Med 6, Altmann säger barnen kan tvätta håret och kroppen utan hjälp, men bör ändå ha en förälder i närheten för säkerhet.

Flera mammor håller med Dr Altmann s åldersgränser, säger att de inte heller skulle känna sig bekväma lämnar sina barn ensamma i badrummet yngre än 8. En mamma noteras att även i den åldern, hon stannade i närheten. Eftersom barnens badrummet är nära köket, läser hon i köket så att hon snabbt kan kontrollera sitt barn.

En annan mamma konstaterar att hennes fem barn “badkar oberoende varierade med varje barn. De äldre var mer redo att bada ensam vid en lägre ålder än de yngre två.

Atlanta barnläkare Roy Benaroch, MD, konstaterade att han låter sitt yngsta barn, 6 år, för att bada ensam – med föräldrar i närheten, men inte i rummet. “Vi uppmuntrar henne att vara oberoende och göra rengöring själv. Nej, det är inte perfekt rengöring, men det är OK med mig. “Han rekommenderar för maximalt varmvatten vid 120 för att förhindra oavsiktlig skållning. En annan mamma delade hans åsikter, säger att hennes 7-åriga badar solo utan svårighet. Mamma lämnar dörren öppen och kontroller ofta.

Har du låta dina barn bada ensamma? Hur unga är “för ung” i ditt hushåll?

Gå med i denna diskussion i Föräldraskap gemenskapen

Tanya Altmann, MD, FAAP, är en bästsäljande författare, en arbetande mamma och en UCLA-utbildad barnläkare, öva i södra Kalifornien.

Bad tim; Bedtim; Syssla; Borsta tänderna