cellprov efter klimakteriet: hur ofta för att få ett cellprov och mer

En Pap-test söker efter förändringar i cellerna i livmoderhalsen som visar livmoderhalscancer eller tillstånd som kan utvecklas till cancer.

Pap prov bör börja vid 21 års ålder rutinmässig screening rekommenderas vart tredje år för kvinnor i åldern 21 till 65 år för kvinnor i åldern 30 till 65 som har en normal Pap-test resultat och negativa HPV-test, återscreening bör göras i fem år.

Det var sommaren 2002 när nyheten om hormonersättningsterapi (HRT) skakade oss till kärnan; I vad som kändes som en bomb föll på alla kvinnfolk, stoppat amerikanska regeringen hormonet rättegången mot kvinnors Health Initiative tidigt – en studie utformad för att utvärdera riskerna och fördelarna med hormonbehandling för förebyggande av sjukdomar; Anledningen: Inte bara hade HRT misslyckats med att vara skydds fontän av ungdoms läkare och kvinnorna hade länge sedan trott, bevis montering som …

Även om du är i klimakteriet eller postmenopausal, bör du fortsätta att ha Pap-test. Kvinnor som har haft en total hysterektomi för en noncancerous skick och har inte haft en tidigare historia av precancerösa Pap-test kan ha möjlighet att stoppa Pap screening beroende på deras sjukdomshistoria och risken att smittas av humant papillomvirus (HPV). Screening kan också avbrytas i åldrarna 65 eller 70 om kvinnor har haft minst tre normala Pap-test i rad och inga onormala Pap-test i de föregående 10 åren.

Cellprov kan avbrytas efter en total hysterektomi om operationen utfördes för cervical pre-invasiva eller invasiva cancer eller annan livmodercancer, eller om du bedöms vara i riskzonen för andra skäl, till exempel om du är HIV-positiv ( bära viruset som orsakar aids), eller har ett försvagat immunsystem. I dessa situationer bör cellprov fortsätta som bestäms av din läkare. Kvinnor som har haft en hysterektomi och inte längre behöver cellprov bör fortsätta att ha rutin bäcken EXA ms utförs av sin läkare.