bukorganet prolaps-operation

Inkontinens / OAB Trends

Om du har smärta och obehag från bäckenorganframfall som inte svarar på icke-kirurgisk behandling och livsstilsförändringar, kan du överväga operation. Valet av operation beror på vilka organ är inblandade, hur illa dina symptom är och vad andra medicinska tillstånd är närvarande. Dessutom kan din kirurg har erfarenhet av och preferens för ett visst förfarande. Målen för kirurgi är att lindra symtomen och återställa den normala funktionen av dina bäckenorganen.

För hjälp med att bestämma om operation, se

Kirurgiska ingrepp för att korrigera olika typer av bäckenorganframfall inkluderar

Operationer är utformade för att behandla specifika symtom, så att du kan fortfarande ha andra symtom efter operationen. En undersökning medan du har ett pessar i slidan kan hjälpa läkaren se om urininkontinens skulle vara ett problem efter operationen. Om testet visar att urininkontinens blir ett problem, kan en operation göras samtidigt att åtgärda problemet.

Kirurgi i en del av bäckenet kan göra en framfall i en annan del värre, möjligen kräver separat behandling i framtiden.

Reparation av framfall blåsan (cystocele) eller urinröret (urethrocele); Avlägsnande av livmodern (hysterektomi); Reparation av ändtarmen (rectocele) och tunntarmen (enterocele); Reparation av vaginala väggen (vaginal valv suspension); Stängning av slidan (vaginal utplånande).

Bukorganet prolaps är starkt kopplat till arbete och vaginal förlossning. Så du kanske vill fördröja kirurgi om du planerar att skaffa barn.