bihåleinflammation symptom

De flesta människor med bihåleinflammation har ansiktssmärta eller ömhet på flera ställen, och deras symtom brukar inte klart ange vilka bihålor är inflammerad. Smärtan av en sinus attack uppstår på grund instängd luft och slem sätter press på membranen i bihålorna och beniga väggen bakom dem. Även när en svullen membran vid öppnandet av en para sinus hindrar luft från att komma in i bihålorna, kan det skapa ett vakuum som orsakar smärta.

Personer med bihåleinflammation har tjocka nasal sekret som kan vara vit, gul, grön, eller blod färgade. Ibland kan dessa sekret rinna på baksidan av halsen och är svåra att rensa. Detta hänvisas till som “post-nasal dränering.” Kronisk post-nasal utsöndring kan indikera bihåleinflammation, även hos personer som inte har ansiktssmärta.

Dock är ansiktssmärta utan antingen nasal eller post-nasal dränering sällan orsakas av inflammation i bihålorna. Människor som upplever smärta, men ingen nästäppa ofta diagnostiseras med en smärtstörning-såsom migrän, Hortons huvudvärk, eller spänningshuvudvärk, snarare än bihåleinflammation.

Mindre vanliga symtom på akut eller kronisk bihåleinflammation inkluderar

I mycket sällsynta fall kan akut bihåleinflammation resultera i hjärninfektion och andra allvarliga komplikationer.