återfallsfeber

Översikt

Tickborne återfallsfeber

Det finns två typer av återkommande feber, tickborne och louseborne. Båda sjukdomarna orsakas av spiralformade arter av Borrelia bakterier.

Namnet återfallsfeber kommer från sjukdomen cykel – en rad topp och avtagande som bakterien sprider sig i en värd, attackeras men inte elimineras av immunsystemet, och börjar föröka sig och sprida sig igen. Denna återkommande cykel kan upprepas i flera månader om det inte behandlas. Även återfallsfeber är sällan dödlig i människa, kan det vara mycket allvarligt och långvarig, särskilt för kvinnor som är gravida på grund av hotet om infektion och död av fostret.

theernment Research

Tickborne återfallsfeber kan inträffa var som helst i världen där vissa arter av mjuka arbetsföra fästingar, såsom ornithodoros turicata och ornithodoros hermsi, finns. I USA, de flesta fall av tickborne återfallsfeber inträffar i västvärlden och är förknippade med sommarstugan semester. Många fall också finns i delar av Afrika.

Mjuka fästingar, till skillnad från hårda fästingar som de flesta människor är vana vid, vanligtvis foder på natten och bara en kort stund binda till en värd. Deras typiska blod måltider tas från små djur som ekorrar, möss och ekorrar, men de kommer också att livnära sig på människor och smittspridning. Eftersom deras bett är smärtfri, och de bara foder för ca 15 minuter innan de återvänder till sina bon, de flesta människor vet aldrig de var biten.

Nedanstående visar fältarbetet utförs för forskning som publicerades i november 2012 i PLoS försummade tropiska sjukdomar: Endemic Foci av fästingburen återkommande feber Spirochete Borrelia crocidurae i Mali, Västafrika, och risken för mänsklig infektion.